Praat mee over verschillende onderwerpen

Welkom op ons forum! Iedereen kan berichten lezen, ook als je niet geregistreerd bent. Wil je reageren of een nieuw onderwerp aanmaken, dan heb je een gebruikersaccount nodig. Deze is gratis en eenvoudig aan te maken. Reacties van mede-forumgebruikers kun je ook beoordelen als je ingelogd bent. 

Lees de gebruiksaanwijzing en uitgebreide huisregels van het forum.
uitleg-en-regels

Je bent niet ingelogd. of registreren
Categorieën
5 | 647 | 1
door Manuela
Totale rating: 8

Solliciteren

woensdag, 29 juni 2016 @ 19:20
Meestal is het zo dat je voor je gaat werken, flink moet solliciteren op verschillende vacatures. Als je geluk hebt, vind je snel een baan, maar het kan ook gebeuren dat je afwijzing naar afwijzing ontvangt. Of zelfs helemaal geen reactie. Het hoort er bij, maar leuk is anders. 

Heb jij veel ervaring met solliciteren? Hoe vond je dat en hoe ging het? Wat was de laatste keer dat je ergens een sollicitatiebrief voor schreef? Of een gesprek had? En heb je misschien nog tips voor anderen?
Inloggen om te reageren
Sorteer lijst: Rating | Datum
Totale rating: 2
Thirza
Op internet kun je een hoop brieven vinden als voorbeeld!
Totale rating: 7
Angelo

Door: Thirza op donderdag, 07 juli 2016 @ 20:55

Op internet kun je een hoop brieven vinden als voorbeeld!


heb je voor mij dan ook een website waarop dit staat?
Totale rating: 5
Iva
Je kan op het internet inderdaad vele voorbeeldbrieven vinden, dit heb ik zelf ook gedaan en vond dit erg handig. Zo krijg een beter beeld van een sollicitatiebrief.
Mijn tip is om veel makkelijke woorden zoals 'leuk' te veranderen in wat zogenaamde duurdere woorden. Leuk wordt interessant of aantrekkelijk. Dit klinkt beter en past ook beter in een sollicitatiebrief. Ik kom persoonlijk niet snel op zulke woorden, ik denk gelijk aan de makkelijke woorden omdat mijn woordenschat niet zo groot is. Daarom kijk ik wel eens naar synoniemen van een bepaald woord, om mijn sollicitatiebrief aantrekkelijk te maken! :) 
Bij een sollicitatiegesprek ben ik zelf altijd heel zenuwachtig, ik krijg het gevoel dat ik een reclame van mezelf moet maken om mijzelf te verkopen maar dit is gelukkig niet zo. Ik probeer zo veel mogelijk mezelf te zijn en ook oefen ik van te voren een beetje wat ik wil zeggen en hoe ik dat ga doen. Een goede voorbereiding is het halve werk! Mijn kledingstijl pas ik ook een beetje aan, ik trek bij een sollicitatiegesprek een blouse aan. Toch is het altijd super belangrijk om altijd jezelf te blijven, zij willen ook weten waar ze aan toen zijn...
Totale rating: 2
Thirza
Bijvoorbeeld hier kun je info vinden:
http://www.carrieretijger.nl/carriere/solliciteren/sollicitatiebrief-en-cv/voorbeeldbrief

Of google op 'voorbeeld sollicitatiebrief'. Succes!
Je moet inloggen of jezelf registreren om op dit onderwerk te kunnen reageren.